Radio 2

Nieuw COVID-testcentrum in luchthaven Oostende: "Niet alleen voor vliegtuigpassagiers"

Vanmorgen opende in de luchthaven van Oostende een nieuw coronatestcentrum. Iedereen, van reizigers tot wie verplicht een test moet afleggen voor een evenement, kan er terecht voor een PCR-test. "Het testresultaat is na 24 uur bekend", vertelt Ann Vanpraet van de luchthaven van Oostende. 

Deze ochtend om 8 uur opende een nieuw testcentrum in de luchthaven van Oostende de deuren. De passagiers, die vanop de luchthaven vertrekken, kunnen daar op voorhand een PCR-test laten afnemen. Maar ook andere mensen uit de buurt zijn welkom om er zich te laten testen. Dat vertelde Ann Vanpraet van de luchthaven van Oostende aan Radio 2 West-Vlaanderen. 

"Ook mensen die met de wagen op reis gaan of mensen die een testresultaat nodig hebben voor een evenement kunnen hier terecht. "Het testcentrum is niet alleen voor de passagiers van de luchthaven zelf, dus het wordt moeilijker om in te schatten hoe druk het zal worden", klinkt het. "Het testen gebeurt beneden in de algemene passagiershal."

Resultaat na 24 uur

De coronatesten worden afgenomen met een klassieke PCR-test, waarbij een wisser diep in de neus wordt gestoken. Na maximaal 24 uur is het resultaat gekend. In de toekomst zullen er eventueel ook sneltesten aangeboden worden. "We zullen kijken of er vraag is naar sneltesten en of dit ook praktisch allemaal haalbaar is voor de organisatie", besluit Vanpraet van de luchthaven van Oostende. 

Het testcentrum is open van 8 tot 18 uur. Wie nog niet gevaccineerd is, kan vanaf vandaag 2 gratis PCR-testen aanvragen via de website www.mijngezondheid.be.

Meest gelezen