Radio 2

Pluk&Snoeptuin Zwijndrecht raakt eieren niet kwijt: "De verkoop is volledig stilgevallen"

De zelfpluktuin ziet de verkoop dalen sinds de PFOS-affaire. Na oproepen  om nog maar 1 ei per week te eten, blijft eigenaar Gunther De Brauwere nu met een hoop eieren zitten: "Het overgrote deel van onze leden laat de eieren uit voorzorg toch links liggen. Mensen trekken heel snel conclusies maar wij geloven dat het zal meevallen omdat we op 3,5 kilometer van de site zitten."

De eigenaar stoort zich vooral aan de media, zo vertelt hij bij Radio 2 Antwerpen: "De hele affaire is natuurlijk slecht voor onze verkoop. Ik erger me vooral aan de manier waarop alles uit de doeken wordt gedaan in de media. Dat geeft een vertekend beeld. Mensen trekken nu heel snel conclusies bij het horen van het woord Zwijndrecht. Bij ons is nog geen enkele vervuiling of besmetting gemeld. Er zijn stalen genomen. Die resultaten worden halverwege juli bekendgemaakt. Zodra we die hebben, zullen we onze leden laten weten hoe het verder moet. "

De Brauwere vertelt in Start je Dag dat de leden van de zelfpluktuin nu ook extra voorzichtig zijn: "Wij hebben zowel mensen die pas sinds het begin van dit seizoen meedoen, maar anderen komen hier al jaren. Bij beide groepen is een deel van de leden toch voorzichtig. Ze wachten wat af met het eten van de groenten die nu op het veld staan. Nog erger is het gesteld met de verkoop van de eieren. Slechts een heel klein percentage wil ze nog. Zij redeneren dat ze  drie weken geleden toch eieren van dezelfde plek aten en dat ze niet meteen ziek zullen worden. Maar de eieren stapelen zich stilaan op." 

Meest gelezen