Politieman uit Lauwe tot priester gewijd: "Ik had schrik om het te zeggen"

In Torhout is Dave Vannieuwenhuyse uit Lauwe gisteren tot priester gewijd. Een opvallende carrièreswitch, want Dave werkte vroeger als motard bij de politie van Kortrijk.

Gisteren was een emotionele dag voor Dave Vannieuwenhuyse. Hij is in Torhout tot priester gewijd. Dave is 44, komt uit Lauwe en werkte lange tijd voor de politie in Kortrijk. Er was dan ook een hele delegatie motards op zijn wijding aanwezig. 

Die steun van zijn ex-collega's was voor Dave een bijzondere opsteker. "Ik had destijds wel wat schrik om te zeggen dat ik priester zou worden. Motards: dat zijn toch een beetje de stoere mannen van de politie, die niet zo gauw hun emoties laten zien. Maar de collega's reageerden totaal niet verrast. Je hebt nog lang gewacht om het te zeggen, zeiden ze."

(Lees voort onder de foto) 

Geen verrassing

Ook voor Daves moeder is zijn priesterschap geen verrassing. "Ik had het zien aankomen", zegt ze. "Hij ging elke week mee met mij naar de mis, wat er ook te doen was. Hij was altijd present."

Meest gelezen