Testcentrum in luchthaven Deurne: "Niet alleen voor reizigers"

In de luchthaven van Deurne is vandaag een testcentrum geopend voor wie een PCR-test nodig heeft. Het is niet alleen bedoeld voor wie met het vliegtuig op reis wil, iedereen kan er terecht. De luchthaven wil op die manier de druk op de andere testcentra verminderen.
 

Deze zomer verwacht de luchthaven 25.000 reizigers. Om die reden willen ze graag voldoende testcapaciteit beschikbaar hebben voor vakantiegangers. Maar iedereen kan er dus terecht voor een PCR-test, ook wie niet met vakantie vertrekt maar zich moet laten testen. "Reizigers komen best niet niet last minute voor hun vertrek, want het resultaat is pas 24 tot 36 uur na de afname bekend. Er kunnen tot 200 mensen per dag worden getest", zegt luchthavencommandant Wim Verbist. "Je vindt het testcentrum meteen als je het luchthavengebouw binnenkomt, aan de check-in. We doen dit allemaal niet zelf, maar met de hulp van een externe partner." Je moet wel op voorhand een afspraak maken. De volgende dagen zijn al volgeboekt.
 

Meest gelezen