Radio 2

Tourduivel uit Zaventem klaar voor  Ronde van Frankrijk

Geen Tour de France zonder Guy Clauwaert uit Nossegem, een deelgemeente van Zaventem. De man staat elk jaar trouw op post om te supporteren. Dat doet hij traditiegetrouw verkleed als Tourduivel. Door de coronamaatregelen neemt hij dit jaar wel iets meer mee dan zijn kostuum en drietand. 

74 is Guy Clauwaert uit Nossegem. Maar dat houdt hem niet tegen om elk jaar aan de zijlijn te staan van de Ronde van Frankrijk. Met pruik en drietand waardoor hij intussen bekend staat als de Tourduivel. Al moet hij zich door corona dit jaar extra voorbereiden. "Ik ben gevaccineerd en heb mijn Europese coronapaspoort. Ik heb intussen ook van mijn Franse vrienden vernomen dat we zonder mondmasker mogen kijken."

Toch zoekt Guy het publiek niet op. "Ik ga kijken op plekken waar het rustig is, en ik op mijn gemak ben.  Al is dat niet makkelijk, want eens de mensen me zien, blijven ze staan om te kijken."

Tourduivelin

En ook dit jaar krijgt Guy de steun van zijn vrouw Josée Bergen. "Zij gaat mee als Tourduivelin. Dat krijgt ook veel bijval, je zal haar zeker nog zien. We gaan nog drie etappes doen, na de Mont Ventoux. Daarna volgen we renners door de Alpen tot in Carcassonne. Daar stoppen we zeker in de Chalet de Renards. De uitbaters weten wie ik ben. Claude en Peggy en hun vier dochters. Ja, intussen kennen ze me daar allemaal in Frankrijk."

Radio 2

Gesprek Tourduivel

Radio 2

Meest gelezen