Radio 2

UHasselt start met inschrijvingen: "Op naar een normaal academiejaar in code groen"

Toekomstige studenten konden zich deze ochtend al gaan inschrijven aan de UHasselt. Ze werden verwelkomd door rector Bernard Vanheusden die hoopt op een normaal academiejaar, zonder corona.

Het schooljaar is amper voorbij of sommigen staan al te trappelen om aan het volgende te beginnen. Enkele enthousiaste studenten gingen zich vanochtend al inschrijven aan de UHasselt. "Door corona was alles online, ook de infodagen dus het is wel fijn om eens op de campus te zijn", vertelt toekomstige rechtenstudent Zahira. 

Of het nu met of zonder mondmaskers zal zijn, iedereen kijkt uit naar komend academiejaar

Bernard Vanheusden, rector UHasselt

Rector Bernard Vanheusden verwelkomde de eerste studenten met een waardebon en een sweater van de UHasselt. "Het is heel fijn om te zien hoe enthousiast iedereen is", vertelt Vanheusden. "We zijn ook blij dat we volgend academiejaar wellicht in code groen kunnen starten, met lessen op de campus en een normale bezetting in de aula's." Of dat al dan niet met mondsmasker zal zijn, moet de tijd uitwijzen. "Iedereen kijkt alleszins heel erg uit naar volgend jaar, of het nu met of zonder masker zal zijn", klinkt het.

Beluister hier de volledige reportage:

De studenten bereiden zich wel nog voor op een nasleep van corona. "Ik denk niet dat alles al zoals vroeger gaat zijn, maar hopelijk mogen we wel weer naar de les", klinkt het. "Bij de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie waarvoor ik me kom inschrijven, heb je toch heel wat praktijk. Dat moet je wel in het echt, op de campus, kunnen oefenen, vind ik."

Inschrijven aan de UHasselt kan nog tot en met 9 juli en van 16 augustus tot en met 1 oktober, online of na afspraak op de campus. 

Radio 2

Meest gelezen