Vijf jaar cel voor gijzeling personeel Forensisch Psychiatrisch Centrum Antwerpen

Twee mannen die twee vrouwelijke personeelsleden van het Forensisch Psychiatrisch Centrum op de Antwerpse Linkeroever hadden gegijzeld, krijgen elk vijf jaar cel. De twee waren er geïnterneerd en wilden onder meer hun overplaatsing naar een gewone gevangenis.
 

De gijzeling vond vorig jaar in september plaats. De twee vrouwelijke personeelsleden werden bedreigd met schroevendraaiers en vastgebonden. De mannen eisten een paar flessen whisky, enkele dozen medicatie en hun overplaatsing naar een gewone gevangenis. Ze weten de gijzeling aan hun uitzichtloze situatie. De rechtbank tilde er zwaar aan dat ze geen rekening hadden gehouden met de traumatiserende impact van hun daden op de slachtoffers.

 

Meest gelezen