2016 Getty Images

Vlaamse kortfilm "Howling" wint prijs voor beste internationale kortfilm in Palm Springs

"Howling", de Vlaamse kortfilm van Laura Van Haecke, is vannacht in de prijzen gevallen op het Palm Springs International ShortFest in Californië. De film won de prijs voor beste internationale kortfilm. Naast "Howling" stonden nog drie andere Vlaamse films op het programma.

"Howling" vertelt het verhaal van Bo (9) die samen met haar mama en halfzus Rani naar het platteland verhuist. Elk weekend wordt Rani opgehaald door haar papa terwijl de vader van Bo het laat afweten. Bo is steeds meer op zichzelf aangewezen. 

Bekijk hieronder het interview van Kortfilm.be met Laura Van Haecke over "Howling" en lees verder onder de video:

De Vlaamse kortfilm van Laura Van Haecke was bij ons al te zien op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven en het Film Fest in Gent. 

In Palm Springs stonden niet één maar vier korte films op de planning. Ook "Versailles" van Hyun Lories, "Stephanie" van Leonardo Van Dijl en "Achttien" van Olivier Lambrechts en Dimitri Baronheid werden getoond. Het Palm Springs International ShortFest is het grootste kortfilmfestival van de Verenigde Staten.

De jury vond "Howling" een sterke en plechtige film waarin prachtig werd geacteerd. '"Howling" portretteerde zowel de bitterzoete momenten als de intieme vreugden uit het leven van een kind", aldus de jury van het International ShortFest.

Meest gelezen