Wereldberoemd bier zonder bakken: "Breng je bakken leeggoed terug"

Bij brouwerij Boon in Lembeek (Halle) doen ze een dringende oproep naar Kriek- en Geuzedrinkers om hun leeggoed binnen te brengen. Door de coronamaatregelen was de horeca gesloten en dronken mensen veel meer thuis. Maar daardoor vergeten ze wel eens de bakken met lege flesjes naar de drankenverdeler of supermarkt terug te brengen. Net nu de brouwer weer volop levert aan de horeca zorgt dat voor een probleem: bakken te kort.

Brouwerij Boon uit Lembeek zit met een probleem. De producent van de wereldbekende Oude Geuze en Oude Kriek is dringend op zoek naar het leeggoed van hun Lambiekbieren. Brouwer Karel Boon benadrukt dat ze bewust met herbruikbare flessen werken omdat dat ecologischer is.  “Maar de laatste weken is het een hele zoektocht geworden naar leeggoed. Door de coronapandemie en de sluiting van de horeca werd meer bier thuis gedronken, en bleven meer bakken daar ook staan. Maar tegelijkertijd vertrekken er weer meer bakken naar de horeca. Die combinatie zorgt nu voor een tekort in de brouwerij.”

We hebben nieuwe bakken besteld, maar die worden pas op het einde van zomer geleverd. Elke bak telt nu, dus breng ze binnen.

Brouwer Karel Boon

De brouwerij doet nu een oproep naar zijn klanten om zoveel mogelijk Brouwerij Boon leeggoed terug te brengen. Het gaat dan om de bakken waar twaalf flessen van 37,5 centiliter in kunnen. Bij Boon hopen ze alvast om niet zonder leeggoed te vallen. “We hebben extra bakken besteld maar die worden pas tegen het einde van de zomer geleverd. We hopen met deze oproep dan ook voldoende leeggoed terug te krijgen om deze periode te overbruggen.”

Meest gelezen