Els Brokken

Aalsterse carnavalsgroep verkoopt 3 gigantische bijen

Carnavalsgroep AKV De Saazers verkoopt 3 reusachtige bijen. Het gaat om kunstwerken van Els Brokken. Als je er een wilt, betaal je 300 euro voor 1 bij, voor alle drie samen betaal je 800 euro. Onderdelen van praalwagens worden wel vaker verkocht om hergebruikt te worden door andere carnavalsgroepen, maar in dit geval kan iedereen de werken kopen.

De drie levensgrote bijen zijn gemaakt door kunstenares Els Brokken. Ze werden gebruikt in een praalwagen van carnavalsgroep AKV De Saazers. En ze hebben een speciale betekenis, legt de kunstenares uit: "De bijen tonen dat Aalst een bijenvriendelijke gemeente is. En het is gelinkt aan de politiek van de stad door onder meer de burgemeester af te beelden als een van de grote bijtjes."

Els Brokken

Recupereren

Onderdelen van carnavalswagens worden vaak doorverkocht en gerecupereerd. "Zo kunnen die verderleven en kunnen we de afvalberg intomen", zegt Brokken. Ze zag haar eigen ontwerpen zelfs al opduiken in andere steden: "Ik heb ooit een sprookjesboom gemaakt en toen zag ik die jaren later opduiken in Zeebrugge."

Een reuzebij van bijna 4 meter kost zo'n 300 euro en wie ze alle drie wil, betaalt 800 euro. 

Els Brokken
kasto80

Meest gelezen