Coördinator Wim Daans in de theatertent

Aarschotse scholen houden proclamaties in concerttent

In Aarschot vinden de proclamaties van de scholen plaats in een speciale theatertent. Achter het station is een open, coronaveilige tent gezet voor concerten, maar deze week mogen ook scholen de tent gebruiken voor de proclamaties van de laatstejaarsleerlingen.

Het is de tijd van de proclamaties, voor scholen is het vaak zoeken om een goeie locatie te vinden waar ouders op een coronaveilige manier kunnen komen luisteren naar de examenresultaten van de laatstejaars. In Aarschot mogen de scholen de grote openlucht theatertent gebruiken die achter het station staat.

Leerlingen hebben nood aan een ritueel om het schooljaar mooi af te sluiten

"Eigenlijk is deze open tent hier gezet om optredens te verzorgen op een coronaveilige manier", zegt eventverantwoordelijke Wim Daans. "De stad heeft ons op een bepaald moment gevraagd om de tent ook ter beschikking te stellen van de scholen voor hun proclamaties. Leerlingen hebben al een heel jaar in bubbels moeten leven en leren en ze hebben nood aan een ritueel om het jaar mooi af te sluiten. Vaak is de sporthal of kantine van de school daarvoor te klein dus we stellen onze tent graag ter beschikking. We moeten dat doen voor onze jeugd."

Klasbubbels

"Onze tent is open langs de zijkanten, dus eigenlijk zit je overdekt in openlucht", zegt Daans. "En we werken volgens de regels van de horeca. We kunnen mensen aan tafels zetten met anderhalve meter afstand tussen. De leerlingen zitten in hun klasbubbels vooraan, de ouders zitten achteraan in hun bubbel. Er is ook een aparte ingang voor de ouders en de leerlingen. Er is een ruim podium en de microfoons worden ontsmet. Alles is dus voorzien om er een coronaveilige proclamatie van te maken."

Meest gelezen