foto: Radio 2

Afscheid nemen van de lagere school met glamping: "We gaan elkaar heel hard missen"

De 65 zesdeklassers van de gemeentelijke basisschool in Niel-Bij-As hebben hun lagere-school-carrière afgesloten in stijl: ze logeerden vannacht in 9 luxe glampingtenten op camping Wilhelm Tell in Oudsbergen. “Een spannend avontuur met weinig slaap”, lacht juf Marijke.

“De glampingtenten waren uitgerust met houten muren, kastjes, een badkamer en echte bedden”, legt leerling Linde uit. “Het was erg comfortabel en gezellig. We hebben nog lang gebabbeld en gegiecheld in de meisjestent. Vanaf morgen is het afgelopen, en gaan we elk onze eigen weg.” 

“Normaal gaan zesdejaars op sneeuw- en bergklasse, maar dat mocht dit jaar allemaal niet”, vervolgt Amber. “Maar dit was een prima alternatief. We zijn gaan zwemmen, hebben gekiend en hebben in de speeltuin gespeeld. Vanavond volgt onze proclamatie. Gelukkig mogen we tussendoor nog even naar huis om ons op te frissen.”

(lees verder onder de foto)

foto: Radio 2

Tent van de juffen

Volgens leerling Daan konden de hevige plensbuien de pret niet drukken. “Wij sliepen met enkele jongens in een echte tent, en werden op een bepaald moment overgeplaatst naar de glampingtent van de juffen. Ze hadden de buienradar gecheckt en ons net op tijd weggehaald, anders zouden we ongetwijfeld zijn weggespoeld.”

“Het is een raar gevoel dat we elkaar na zes jaar moeten loslaten. We gaan elkaar heel hard missen, maar dit avontuur blijft een onvergetelijke herinnering”, besluit Jonas. 

foto: Radio 2

Meest gelezen