Bekende trouwzaal in Bertem wordt rouwzaal: "Het is raar, van feesten naar begrafenissen"

De bekende feestzaal "Camargue" in Korbeek-Dijle bij Bertem wordt een rouwcentrum. Van feesten naar begrafenissen, het is een hele ommezwaai voor mensen die herinneringen hebben aan de zaal en er ooit nog gefeest hebben met familie of vrienden. 

"Trouwzaal wordt rouwzaal". Het zou de titel kunnen zijn van een lokaal Bertems toneelstuk. Maar het is realiteit. De bekende trouw- en feestzaal "Camargue" wordt een rouwcentrum voor uitvaarten. Voor de vorige uitbaters was het wel even wennen. "We hebben de feestzaal hier 28 jaar uitgebaat met hart en ziel", vertellen Katia en Christof. "We verzorgden huwelijksfeesten, jubileums en communies. In het begin was het wel een beetje raar, die ommezwaai van feesten naar begrafenissen."

Er is meer vraag naar niet-kerkelijke uitvaarten 

Jan Coorevits, de uitbater van het rouwcentrum

De nieuwe uitbater, Jan Coorevits, beseft dat de switch van trouwzaal naar rouwzaal niet voor iedereen evident is. "Ik weet dat deze feestzaal in de streek bekend is voor trouwfeesten en ook andere familiefeesten. Wat we nu doen is ook een familiegelegenheid, we doen opnieuw iets ten dienste van de mensen. Met ons rouwcentrum willen we deze regio beter bedienen, want er is meer vraag naar niet-kerkelijke uitvaarten. We merken dat mensen graag in eigen streek blijven voor een uitvaart."

Koffietafel

"We hebben in ons rouwcentrum ook een ruimte ingericht voor de koffietafel, hier kunnen 100 mensen zitten", vertelt Coorevits. "De niet-kerkelijke uitvaarten zijn ook erg geëvolueerd. Vroeger was dat beperkt terwijl dat nu volledige diensten zijn waar heel veel aandacht is voor de overledene. Wij stellen de uitvaart van begin tot eind samen met de familie. We hebben ook professionele sprekers die de plechtigheid aan mekaar kunnen praten en we zorgen ook voor de projecties van foto's, enzovoort."

Meest gelezen