Bibliotheek Asse versoepelt de coronaregels: "Je mag weer de krant komen lezen en je mag zo lang blijven als je wil"

De bibliotheek van Asse versoepelt de coronamaatregelen. Je kan er opnieuw de krant gaan lezen en de bezoektijd is ook niet meer beperkt. Het voorbije jaar was de bib van Asse een afhaalpunt waar je maximum 30 minuten mocht blijven.

"We zijn blij dat we kunnen versoepelen", zegt schepen van cultuur in Asse, Geert Heyvaeert. "De beperking van 30 minuten dat je in de bibliotheek mag rondlopen valt weg, je mag nu zo lang blijven als je wil. En je mag ook opnieuw een krant of tijdschrift komen lezen. Ook dat is goed nieuws want we hebben niet alleen een leeszaal maar ook een mooi leesterras. En dat heeft veel succes, heel wat mensen komen bij ons kranten en tijdschriften lezen." 

Net zoals de meeste bibliotheken was de bib van Asse het voorbije jaar louter een afhaalpunt, een plek waar je alleen boeken en dvd's kon uitlenen en terugbrengen. "Door corona hebben we heel wat aanpassingen moeten doen", vertelt Heyvaert. "Maar omdat de coronacijfers dalen, kunnen we versoepelen. Ook de computers raadplegen in de bib kan weer. Een mondmasker blijft wel verplicht voor wie ouder is dan 12."

Meest gelezen