rechten: DPG Media

Birgit Van Mol stopt na 23 jaar als VTM-nieuwsanker en maakt interviewreeks: "Soms moet je durven te springen"

Birgit Van Mol stopt na 23 jaar als anker bij "VTM nieuws". Ze gaat zich toeleggen op "Telefacts" en Rode Neuzen Dag, zal jonge talenten begeleiden en zal daarnaast een interviewreeks maken. "Met inspirerende mensen en gesprekken die langer dan één dag meegaan", zegt ze zelf over de reeks. 

"Welkom bij "VTM nieuws" dat gaat u mij niet meer horen zeggen. (...) Soms moet je gewoon durven te springen en ervoor gaan", legt Van Mol uit op de site van Het Laatste Nieuws. Ze bedankt de kijkers in een videobooschap vanuit de vertrouwde VTM-studio.

"We nemen geen afscheid, we zien elkaar terug", besluit de 53-jarige presentatrice. "Ik verdwijn niet van de nieuwsdienst. Ik heb een ruimer takenpakket gekregen bij "Telefacts" en een eigen reeks die mijn naam zal dragen."

"Kutstadje"... oeps

Van Mol blikt ook even terug. Haar eerste grote nieuwsfeit was de ontsnapping van moordenaar Marc Dutroux. Ze moest het recente nieuws in fluo aanduiden en de papieren naar collega Marc Dupain brengen. "Op handen en voeten sloop ik tot aan zijn stoel om niet in beeld te komen", vertelt ze.

Van Mol maakte zich ook schuldig aan slechts één gênante verspreking: "kutstadje" in plaats van "kuststadje". De slappe lach kreeg ze ooit bij een item over de verkoop van het decor van het iconische programma "Het rad van fortuin". 

Van Mol, een logopediste, startte in 1989 bij de VRT en presenteerde onder meer de "Geloof-, hoop- en liefdeshow" bij radio Donna en "Herexamen" op TV1. Negen jaar later stapte ze over naar VTM. Eerder nam Dany Verstraeten (65) bij VTM al gas terug als nieuwslezer en in november ging VRT-nieuwsanker Martine Tanghe met pensioen. 

Meest gelezen