Radio 2

Dertigtal rusthuisbewoners in Zellik geëvacueerd na brandgeur: "Derde incident op jaar tijd, maatregelen nemen"

In Zellik, Asse, zijn gisteren een dertigtal bewoners van het woonzorgcentrum Spanjeberg geëvacueerd nadat er een brandgeur werd waargenomen. Het medisch interventieplan werd afgekondigd waardoor tal van ziekenwagens en MUG-teams ter plaatse kwamen. Het is al het derde incident op nog geen jaar tijd, daarom neemt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) maatregelen.

"Rond 18.15 is er een rookgeur waargenomen in de inkomhal van het woonzorgcentrum", vertelt burgemeester Van Elsen. "Omdat men dacht dat er effectief brand was, heeft men onmiddellijk de brandweer verwittigd.  Die is ter plaatse gekomen, net zoals heel wat medische teams. Intussen werden alle bewoners  van de gelijkvloerse verdieping geëvacueerd. Maar gelukkig bleek snel dat er niets aan de hand was. Waar de rookgeur van komt wordt nog onderzocht, maar mogelijk is de oorzaak een kortsluiting op een onzichtbare plaats onder het valse plafond." 

Inspectie elektriciteit

Het voorbije jaar waren er in het woonzorgcentrum al drie gelijkaardige incidenten. "Het is inderdaad al het derde voorval op minder dan een jaar, daarom ga ik ook maatregelen treffen", vervolgt de burgemeester. "Ik zal de brandweer vragen om een herinspectie uit te voeren. Ik vermoed dat de elektriciteit in het gebouw wat verouderd is, maar intussen is er wel al een plan om die te vernieuwen."  

Radio 2

Meest gelezen