© Danny Claes

GAZOdepot in Sint-Truiden is eerste onroerenderfgoeddepot van Limburg

Het GAZOdepot is door Vlaanderen erkend als eerste onroerenderfgoeddepot van Limburg. In het depot worden alle waardevolle schatten uit de buurt deskundig bewaard.

"We zijn heel blij met deze erkenning", zegt waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA). "Het verleden van onze stad wordt in dit depot in de beste omstandighden bewaard. Sint-Truiden is op dat vlak een pionier in Limburg." Onroerende erfgoedobjecten worden in GAZO kwalitatief en duurzaam bewaard volgens de Code van Goede Praktijk voor archeologie.

Advies en ondersteuning

Alle waardevolle, archeologische artefacten uit Sint-Truiden, Alken, Borgloon, Gingelom en Heers worden in het GAZOdepot opgeslagen. Iedereen kan er terecht voor advies en ondersteuning rond de bewaring van archeologische vondsten. Er is bovendien een subsidieaanvraag ingediend om het depot en zijn werking in de toekomst verder uit te breiden.

Meest gelezen