pbombaert@skynet.be

Genk komt met nieuw reglement voor handcarwashes: "We gaan de criminaliteit in de sector structureel aanpakken"

Stad Genk gaat criminele praktijken bij handcarwashes sneller en harder aanpakken. In die sector worden regelmatig inbreuken op de sociale en economische wetgeving, brandveiligheid en illegale tewerkstelling vastgesteld. Het nieuwe reglement moet betrouwbare ondernemingen ondersteunen, maar andere streng aanpakken.

De stad Genk wil de uitbatingsvergunningen voor handcarwashes voortaan pas na grondig onderzoek afleveren. Bovendien wil de stad de sector ook constant gaan controleren om sociale uitbuiting en economisch oneerlijke voordelen te voorkomen. "Sommige handcarwashes zorgen ook echt voor overlast", zegt burgemeester Wim Dries (CD&V). "Met dit nieuwe reglement kunnen we de problemen structureel aanpakken."

Brede aanpak

Het reglement werd opgesteld door de lokale besturen samen met het ARIEC Limburg en het EURIEC. "Door samen te werken, kunnen we elkaar versterken en grensoverschrijdend werken", klinkt het.

Meest gelezen