Gewezen Ketnet-wrapper Melvin Klooster veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor slag aan wielrenner Iljo Keisse

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Melvin Klooster veroordeeld tot twee jaar cel en 1.600 euro boete, waarvan telkens de helft met uitstel. De rechtbank vond het bewezen dat Klooster drie jaar geleden de Gentse wielrenner Iljo Keisse had geslagen met een fles. Hij moet ook ruim 36.000 euro schadevergoeding betalen aan Keisse, omdat de wielrenner maanden out was en niet kon fietsen.

De feiten dateren van drie jaar geleden. Renners van Quick Step waren in de nacht van 10 op 11 oktober 2017 in Antwerpen voor een teambuilding. Na een etentje zakten ze af naar de Antwerpse discotheek Roxy. Toen ze rond 5 uur 's morgens wilden vertrekken, zagen ze op de parking een man liggen die door Melvin Klooster werd geslagen en geschopt. De mannen dachten aanvankelijk dat het om hun ploegmakker Fernando Gaviria ging, aangezien het slachtoffer gekleed was zoals hij en ook een stoppelbaardje had. 

Toen Iljo Keisse het slachtoffer overeind wilde helpen, kreeg hij langs achteren een slag tegen zijn slaap. Hij verloor even het bewustzijn en viel op glasscherven, waardoor de pezen in zijn pink geraakt werden. Hij moest geopereerd worden en kon maandenlang niet deelnemen aan wedstrijden, waardoor hij onder meer de Gentse Zesdaagse van 2017 miste. 

Iljo Keisse had zelf niet gezien wie hem de slag had gegeven, maar zijn ploegmakkers herkenden Melvin Klooster. Die heeft altijd ontkend dat hij de klap had uitgedeeld.

Meest gelezen