Jamie Lynn Spears (archieffoto)
© SBM / PictureLux/The Hollywood Archiv - creative.belgaimage.be

Jamie Lynn Spears spreekt steun uit voor grote zus Britney: "Ik ben trots op haar dat ze haar stem heeft gebruikt"

Jamie Lynn Spears staat vierkant achter haar zus Britney en steunt haar wens om het bewindvoerderschap van haar vader en een advocaat af te bouwen als haar dat gelukkig maakt. Dat zegt de jongste van de twee zussen in een openhartige video op Instagram, enkele dagen na de veelbesproken getuigenis van de oudste van de twee in een Amerikaanse rechtbank.

"Hallo iedereen, ik wil even de tijd nemen om enkele dingen te bespreken": zo begint Jamie Lynn Spears haar story op Instagram waarin ze reageert op de inmiddels beruchte getuigenis van haar oudere zus en superster Britney in een Amerikaanse rechtbank enkele dagen geleden.

Voor de rechter verklaarde Britney dat ze af wil van de strenge controle die haar vader James en een advocaat over haar leven hebben sinds ze in 2008 als haar bewindvoerders zijn aangesteld toen ze met mentale problemen kampte. "Ik wil gewoon mijn leven terug", zei ze onder meer.

BEKIJK - Wat ging juist vooraf aan de hoorzitting waarin Britney Spears het woord nam? Deze video legt het je kort en bondig uit:

Videospeler inladen...

"Ik ben zo trots op haar dat ze haar stem heeft gebruikt", zegt Jamie Lynn nu. "Als het bewindvoerderschap beëindigen... of wat ze ook wil om gelukkig te zijn, dan steun ik dat. Honderd procent. Want ik steun mijn zus en ik hou van haar. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven."

"Ze is mijn freaking grote zus, vóór al deze bullshit. Het kan me niet schelen als ze wil weglopen naar het regenwoud en een zillion baby's wil krijgen in het hol van Pluto en als ze daarna wil terugkeren om de wereld te domineren, zoals ze al zo vaak heeft gedaan. Ik heb niks te winnen of te verliezen, deze situatie heeft geen invloed op mij. Ik ben haar zus die enkel bezorgd is om haar geluk."

De enige reden waarom Jamie Lynn zich niet eerder over de zaak uitsprak, is volgens haar omdat ze vond dat Britney als eerste de kans moest krijgen dat te doen. "Nu ze heel duidelijk heeft gesproken en heeft gezegd wat ze moest zeggen, kan ik haar voorbeeld volgen."

"Ik heb in mijn leven een heel bewuste keuze gemaakt om enkel in haar leven tussen te komen als zus en als tante voor haar zonen. Misschien heb ik haar niet gesteund op de manier die het brede publiek wil, met een hashtag (een verwijzing naar #FreeBritney, een hashtag die haar fans cultiveren) en een openbaar platform. Ik verzeker je dat ik mijn zus heb gesteund lang voor er een hashtag was en dat ik dat zal blijven doen lang nadien. Mijn zus is de enige die ik iets verschuldigd ben. Ik ben mijn familie niet, ik ben mezelf en ik spreek voor mezelf."

Jamie Lynn Spears is momenteel te zien in de serie "Sweet magnolias" op Netflix. Eerder speelde ze mee in reeksen als "All that" en "Zoey 101".

Meest gelezen