Jeugdjournaal "Karrewiet" stopt met Instagrampagina: "Op TikTok krijgen we op elke video honderden reacties"

"Karrewiet", het jeugdjournaal van Ketnet, gaat niet meer publiceren op Instagram. Kinderen kunnen "Karrewiet" wel nog blijven volgen op Ketnet, in de Ketnet-app, op YouTube en op TikTok. 

Jeugdjournaal "Karrewiet" heeft aangekondigd dat het stopt met zijn Instagramkanaal, en zich op sociale media vooral gaat focussen op TikTok. "We moeten keuzes maken en die keuzes maken we in functie van ons doelpubliek", zegt Katrien Van der Slycken, chef Jong bij VRT NWS.  Het team achter "Karrewiet" zag namelijk dat zijn doelgroep, kinderen van 9 tot 12 jaar, steeds minder op Instagram kwam. "Met "Karrewiet" willen we aanwezig zijn op de kanalen waar kinderen zitten, zodat we hen daar betrouwbaar nieuws kunnen leveren. En de meeste kinderen zitten nu vooral op TikTok", vertelt Van der Slycken.

Op Instagram hadden we na 5 jaar zo'n 50.000 volgers, op TikTok zijn dat er na amper 3 maanden al meer dan 75.000

Katrien Van der Slycken, chef Jong bij VRT NWS

"Karrewiet" zit daarom ook op TikTok, en de cijfers bewijzen dat ze kinderen daar beter bereiken. "Op Instagram heeft het ons vijf jaar gekost om iets minder dan 50.000 volgers te verzamelen, op TikTok zijn dat er na amper 3 maanden al meer dan 75.000", weet Van der Slycken.

(Lees verder onder de TikTokpost van "Karrewiet")

Wat voor "Karrewiet" ook heeft meegespeeld in die beslissing, is dat kinderen op TikTok veel vaker reageren op wat het jeugdjournaal daar publiceert.

 "Wij posten namelijk niet enkel content, maar gaan ook in gesprek met onze volgers en beantwoorden hun vragen", zegt chef Jong Katrien Van der Slycken. "Op Instagram is die interactie bij "Karrewiet" voor een groot stuk weggevallen, maar op TikTok krijgen we op elke video honderden reacties."

Nog nooit van TikTok gehoord? Deze video legt het je uit in 1 minuut. Lees eronder verder.

Videospeler inladen...

In zijn afscheidsbericht op Instagram verwijst "Karrewiet" ook naar nws.nws.nws, een andere Instagrampagina van de VRT die zich vooral richt op tieners en in twee jaar tijd al meer dan 175.000 volgers wist te verzamelen. Dat kanaal blijft sterk groeien, mede omdat tieners nog steeds massaal op Instagram zitten.

Wat als jij of je kind geen TikTok heeft? Weet dan dat "Karrewiet" ook nog steeds te vinden is op Ketnet, YouTube of de Ketnet app. 

Meest gelezen