Pexels

Lokeren stelt plannen voor nieuw zwembad voor

De stad Lokeren heeft haar plannen voor het nieuwe zwembad voorgesteld. Het komt op de plaats van het huidige zwembad, maar dat is al meer dan 50 jaar oud, en is dringend aan vervanging toe. 

Het huidige zwembad van Lokeren dateert al van 1968, en is dringend aan vernieuwing toe. "Het huidige bad wordt uitgebreid van 25 op 12,5 naar 25 op 17 meter, daardoor kunnen we uitbreiden naar zes zwembanen, goed nieuws voor scholen en voor de competitiezwemmers", zegt Inge De Braekeleer, directeur van de afdeling Sport en jeugd van de stad Lokeren.

Daarnaast komt er voor de peuters en kleuters ook een recreatiegedeelte, en komt er een  warmwaterkreek.

De nieuwe glijbaan zal 50 meter lang zijn, een leuke eyecatcher

Inge De Braekeleer, directeur afdeling Sport en Jeugd

Lokerse Feesten

Door de afbraak van het huidige bad moeten de scholen vanaf de krokusvakantie volgend jaar een andere oplossing zoeken voor het schoolzwemmen. Ook de duik- en zwemclub weten dat ze gedurende twee jaar een oplossing zullen moeten zoeken. “Voor de Lokerse Feesten is er geen probleem" zegt burgemeerster Filip Antheunis (Open VLD)  "Ze weten dat er tijdens de bouw een klein probleem zal zijn, maar daar nemen we als stad onze verantwoordelijkheid in. Achteraf zullen ze zelfs meer ruimte te beschikking hebben."

Het nieuwe zwembad zou er over 2,5 jaar moeten staan. Het project kost zo'n 17 miljoen euro. 

kasto80

Meest gelezen