Stad Gent

Stad Gent informeert mensen met beperking hoe ze zonder hindernissen het centrum kunnen bezoeken

De stad Gent komt met een toeristische brochure voor mensen met een beperking. De bedoeling is dat ze beter geïnformeerd zijn over welke plaatsen in het centrum, zoals bepaalde musea en bezienswaardigheden, toegankelijk zijn voor hen. "Zo kan je op voorhand beter een wandeltocht zonder drempels inplannen", bevestigt rolstoelgebruiker Steven.

Gent heeft een toeristische brochure gemaakt voor mensen met een beperking zodat ze gemakkelijker de stad kunnen bezoeken. In die brochure staat hoe toegankelijk de musea, de bezienswaardigheden, de restaurants en de openbare toiletten zijn. "De lezer vindt er ook informatie over toegankelijke vakantieverblijven, zorg, hulpmiddelen, vervoer en parkeren", klinkt het bij de stad.

Overzicht met toegankelijke plekken

Bij de brochure zit ook een wandelroute die zo weinig mogelijk hindernissen bevat. De kasseien in de binnenstad zijn vaak een probleem voor mensen in een rolstoel of met een looprek. In de toekomst wordt daarom gekeken of die nog vlakker kunnen worden aangelegd.

Er werd zowel aan mensen in een rolstoel, als mensen met een visuele beperking gevraagd om alle informatie in de brochure uit te testen. Steven is één van hen. Hij zit in een rolstoel, en is blij met de brochure. "Het biedt een duidelijk overzicht van een mooie wandeling door het centrum, waarvan je op voorhand weet dat er geen drempels gaan zijn."

kasto80

Meest gelezen