Minister Ben Weyts (N-VA) stelt loopbanen voor op bedrijventerrein Sint-Niklaas: "Fitte werknemers zijn belangrijk"

Op het bedrijventerrein aan het Puytvoetbos in Sint-Niklaas heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) uitgestippelde loopbanen voorgesteld. Die zijn bedoeld voor mensen die in de industriezone werken. "We willen hen de mogelijkheid geven om meer te sporten en te bewegen vlakbij hun werkplek", zegt Weyts.

In Sint-Niklaas zijn door de stad, Sport Vlaanderen en minister van Sport  Ben Weyts (N-VA) loopbanen voorgesteld. Het zijn uitgestippelde routes voor wie in de industriezone werkt en bijvoorbeeld over de middag even wil joggen of wandelen. De loopbanen bestaan uit 1 of meerdere lussen. Ze vertrekken altijd aan een bedrijf of op een bedrijventerrein. Een startbord geeft aan hoe de route eruitziet en hoe lang ze is. Alle routes en lussen zijn aangegeven met een aparte kleur.

We overtuigen steeds meer bedrijven om hun werknemers te doen sporten

Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Sport

"Met de loopbanen willen we werknemers de mogelijkheid geven om te sporten en te bewegen vlakbij hun werkplek", zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. "We slagen erin om steeds meer bedrijven te overtuigen van het belang van fitte en gezonde werknemers. Geen betere plek leent zich er beter toe om zitgedrag te doorbreken dan de werkplek. Zo krijgt de werknemer niet alleen de mogelijkheid maar ook extra impulsen om te sporten en te bewegen."

Productievere werknemers

"Fittere werknemers zijn betere werknemers", klink het bij Sport Vlaanderen. "Daarvan zijn we rotsvast overtuigd. Samen sporten voor, tijdens of na het werk brengt collega’s dichter bij elkaar. Het helpt de teamspirit vooruit, en zeker ook de gezondheid van de Vlaamse werknemer. Werknemers die bewegen en sporten, ook op werkdagen, zitten beter in hun vel en zijn vaak productiever op het werk. Net omdat ze zich er even van loskoppelen."

Ideale omgeving

Ook schepen van Sport in Sint-Niklaas, Peter Buysrogge (N-VA), wandelt de looproute in. "Ons stadsbos, met verschillende bedrijventerreinen in de omgeving, heeft het perfecte profiel om een nieuw initiatief zoals deze loopbaan de lanceren. Aanhoudend zitgedrag wordt algemeen beschouwd als oorzaak van heel wat gezondheidsproblemen. De looproutes zijn heel relevant."

Bedrijven mogen ook een voorstel doen voor mogelijke lussen op en rond het terrein. Sport Vlaanderen bekijkt alle routes en stemt daarvoor af met de betrokken gemeenten en bedrijven. Het sportagentschap voorziet een basispakket voor elke route, met een startzuil, kunststoffen palen en beugels, gekleurde wegwijzers en gevaarsborden. Ook een fietsenstalling en een zitbank kunnen aangekocht worden.

kasto80

Meest gelezen