Nederlandse politie ontdekt bijna drie ton cocaïne en elf miljoen euro cash in boerderij in Noord-Holland

In het Noord-Hollandse dorp De Kwakel, ten zuiden van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, heeft de politie in een boerderij bijna 3.000 kilo cocaïne met een straatwaarde van 195 miljoen euro aangetroffen. Ook werd er ruim 11 miljoen euro cash ontdekt. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd naar aanleiding van een bericht in de krant De Telegraaf.

Een 54-jarige man die in de boerderij verbleef is aangehouden. Er stond niemand op het adres van de boerderij ingeschreven. Ook werd in Aalsmeer een tweede verdachte van 29 jaar opgepakt. De twee zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter en blijven langer vastzitten. De politie sluit andere aanhoudingen niet uit.

Volgens de politie was de boerderij van boven tot onder gevuld met grote blokken cocaïne, en contant geld in meerdere reistassen. Ook werden in het pand zes vuurwapens, dempers, munitie en geldtelmachines gevonden. 

"Het is echt een enorme vondst. Zo te zien hielden ze er ook een luxeleven op na, want we vonden ook flessen wijn ter waarde van duizenden euro's per fles en een luxeboek van zo'n 12.500 euro. Aan de muur hing een poster van Marlon Brando als Don Corleone in "The Godfather"", aldus de woordvoerder. Ook kwam een luxewagen tevoorschijn.

Zuid-Amerika

Volgens De Telegraaf heeft de politie sterke aanwijzingen voor de rechtstreekse betrokkenheid van een Zuid-Amerikaanse drugsorganisatie bij het geld- en drugspakhuis. De drugs en het geld werden vorige week donderdag al ontdekt, maar de zaak werd stilgehouden uit veiligheidsoverwegingen, vanwege het onderzoek en omdat de verdachten in beperking zaten, aldus de politie. 

Volgens de politie is het een van grootste drugsvangsten voor de Amsterdamse politie. "De locatie waar we de drugs aantroffen kwam bij ons in beeld door een mooie samenwerking tussen de informatie- en analysespecialisten van het Regionaal Intelligence Beeld Ondermijning en de rechercheafdeling Financieel Economische Criminaliteit", aldus de zegsman.

Meest gelezen