Belga Image

"Nietspad" tussen Kinrooi en Neeroeteren wordt fietspad

De Neeroetersesteenweg tussen Kinrooi en Neeroeteren (Maaseik) krijgt eindelijk een fietspad. Er is vandaag nog steeds geen veilige fietsverbinding tussen de twee gemeenten mogelijk. Momenteel wordt een studie uitgevoerd over de impact van het fietspad op het aangrenzende natuurgebied.

De drukke steenweg tussen Kinrooi en Neeroeteren wordt wel eens een dodenbaan genoemd omdat er regelmatig ongevallen gebeuren. Nu zijn er plannen voor een tweerichtingsfietspad achter de bomen. "We spraken hier van een "nietspad": er is helemaal niks voor fietsers. Maar we zijn er al even mee bezig", vertelt burgemeester Jo Brouns (CD&V) van Kinrooi. "Nu krijgen we steun van de stad Maaseik en Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters."

Wie veilig van Kinrooi naar Neeroeteren wilt fietsen, moet heel ver omrijden

Burgemeester Jo Brouns (CD&V)

Brouns hoopt binnen een of twee jaar een fietspad te zien op de drukke steenweg. "Omdat de straat door een natuurgebied loopt, moet er eerst een studie komen met een beoordeling over de impact van die infrastructuur op de natuur", vertelt Brouns. "Daarna moeten ook enkele onteigingen van landbouwgrond en natuurgebied gedaan worden en dan kunnen we het fietspad in twee fases aanleggen. We beginnen waarschijnlijk met een fietspad van Kinrooi tot aan de toeristische fietsroute. Later kan het fietspad tot in Neeroeteren aangelegd worden."

Koning Fiets

Tot op vandaag is er geen fietspad tussen de twee dorpskernen en dat is best uitzonderlijk. "In het huidige beleid is de fietser koning maar het begint al bij een goede infrastructuur en dat zie je hier absoluut niet", zegt Brouns. "Fietsers vermijden de Neeroetersesteenweg meestal omdat het er zo gevaarlijk is", zegt burgemeester Jo Brouns. "Wie vandaag veilig van Kinrooi naar Neeroeteren wilt fietsen, moet heel ver omrijden."

Meest gelezen