©Brecht Vanhoenacker

"Twee zomers": Tom Lenaerts en Paul Baeten komen na "Over water" met nieuwe serie

Binnenkort zal op Eén de nieuwe Vlaamse psychologische thrillerreeks “Twee zomers” te zien zijn. Het scenario komt van Tom Lenaerts en Paul Baeten, die samen ook “Over water” schreven. De hoofdrollen worden gespeeld door onder andere Koen De Bouw, Kevin Janssens en Ruth Becquaert.

“Twee zomers” speelt zich af in het heden en in een zomer van de jaren '90. Het is 30 jaar eerder, de vrienden, jonge twintigers, willen nog één keer samen feesten voordat het echte leven begint. Maar dat loopt verkeerd wanneer een vriend om het leven komt. 

Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, nodigen de vrienden dertig jaar later nog eens uit om een mooie zomer te beleven. Maar ook daar verloopt de vakantie niet zoals verwacht. Er duiken beelden op van de tragische avond van toen en die mogen zeker niet openbaar worden gemaakt. Het vertrouwen is zoek en niemand mag het eiland verlaten voor het mysterie is opgelost.

©Ruby van der Kooij

Bekende scenaristen en topcast

Het scenario van "Twee zomers" werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten die eerder al samenwerkten voor "Over water". Lenaerts is ook regisseur samen met Brecht Vanhoenacker die vooral bekend staat om zijn documentaires.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor enkele grote namen uit de Vlaamse filmwereld. Zo spelen onder anderen Koen De Bouw, An Miller, Inge Paulussen en Kevin Janssens in "Twee zomers". De jongere versies van de acteurs worden dan weer gespeeld door nieuw aanstormend talent. Zo verschijnen bijvoorbeeld Tijmen Govaerts ("Girl"), Tine Roggeman ("Mijn slechtste beste vriendin") en Lukas Bulteel ("Gent West") op het scherm.

Eerst op Eén, dan op Netflix

De serie is een productie van Panenka in samenwerking met Netflix. In 2022 kan je de serie op Eén bekijken. Maar voor het internationale publiek zal "Twee zomers" op Netflix te bingewatchen zijn. Ook andere series van Eén zoals "Beau Séjour", "De Twaalf" en "Undercover" waren al op Netflix te bekijken. 

©Ruby van der Kooij

Meest gelezen