Peuter (2) valt in Schelde in Antwerpen, vader springt haar achterna: "Ik zag twee kleine schoentjes dobberen"

Het afgelopen weekend is een peuter van twee jaar in de Schelde gevallen toen ze met haar vader de veerboot naar Linkeroever zou nemen. Het kind viel tussen de boot en het ponton in het water. De vader, Hin Njoo, is zijn dochter achterna gesprongen en heeft haar op het nippertje kunnen redden. "Er moet iets veranderen, anders gaat dit opnieuw gebeuren", reageert hij op Radio 2 Antwerpen.

De vader was met zijn twee dochtertjes van plan om de oversteek te maken naar Linkeroever. Toen ze op de boot wilden stappen, liep het mis met de jongste dochter van twee jaar. 

"Ik was mijn mondmasker nog aan het zoeken, terwijl mijn dochtertjes de boot al waren ingelopen. Toen ze zagen dat ik niet onmiddellijk volgde, liepen ze de boot weer af. Ik zag mijn kleinste dochter naar achter waggelen en plots viel ze in de Schelde, tussen de kaai en de veerboot", vertelt vader Hin Njoo op Radio 2 Antwerpen. 

Vader springt dochtertje achterna

De man reageerde snel en sprong zijn dochter achterna in het water. "Ik wist niet wat ik meemaakte. Maar als ik moest wachten op hulp, bijvoorbeeld een reddingsboei van de boot of de brandweer, dan was mijn dochter al verdronken. Ze is twee jaar en kan nog niet zwemmen", zegt hij. 

Als ik op hulp moest wachten, was mijn dochtertje al verdronken

Hin Njoo

Het water van de Schelde is donker en er zit veel stroming op. Het was dus niet gemakkelijk om het meisje te redden, vertelt haar vader verder: "Ik zag dat mijn dochter al met haar hoofdje onder water was. Ik kon zelf niet veel zien in het water, maar plots zag ik haar twee kleine schoentjes. Zo kon ik haar grijpen. Op de kaai stonden intussen mensen van de bemanning die ons dan uit het water hebben getrokken."

Beluister hier het gesprek op Radio 2 Antwerpen en lees onder het fragment verder:

"Totaal onverantwoord"

Het meisje liep alleen enkele schaafwonden op, maar is nog steeds doodsbang. Vader Hin Njoo wil nu de onveiligheid van de veerboot aankaarten. "Dit is totaal onverantwoord. Er is daar geen beveiliging. Als er niets verandert, dan gaat dit nog gebeuren. Ofwel moet er een steward komen te staan, ofwel moet de boot aangepast worden zodat hij beter aansluit aan de kaai, zoals dat al het geval is met de Waterbus." 

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust bevestigt dat het voorval is gebeurd, maar wil er niet op reageren zolang het onderzoek loopt.

Meest gelezen