Radio 2

Puurs-Sint-Amands plant grootse heraanleg van Scheldekaai: "Nog meer kunnen genieten van natuur en cultuur"

De gemeente Puurs-Sint-Amands heeft een masterplan voorgesteld waarin het onder meer de heraanleg van de Scheldekaai bekendmaakt. De Schelde staat centraal in het plan, maar er is ook veel aandacht voor de zones errond. Zo komen er verschillende projecten om de woonkern te verbeteren. "We willen het belevings- en ontmoetingselement nog meer versterken", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). 

De gemeente Puurs Sint-Amands staat bekend om haar pittoreske ligging aan de Schelde. De gemeente wil haar "mooiste scheldebocht van Vlaanderen" nog extra verbeteren. Gisterenavond heeft het stadsbestuur de definitieve plannen bekendgemaakt. Het gaat om een groot masterplan, "Echo's van de Schelde".

"We willen ervoor zorgen dat het uitzicht op de Schelde nog mooier wordt. Het belevingselement en het ontmoetingselement zullen we nog meer versterken", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). Zo komt er bijvoorbeeld een Scheldebalkon: een verhoogd podium waar terrassen, markten en evenementen moeten plaatsvinden. "Iedereen moet hier meer dan ooit kunnen genieten van natuur én cultuur", klinkt het. 

Het uitzicht op de Schelde wordt nog mooier

Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V)

Projecten rond de Schelde

Ook in de zones rondom de Schelde, bijvoorbeeld in de woonkern, zullen verschillende projecten van start gaan. Zo zullen er meer parkeerplaatsen komen, die de huidige plaatsen op de Scheldekaai moeten vervangen. Er zullen ook een aantal straten worden heringericht als fietsstraten en er komen onder meer nieuwe jeugdlokalen, een dienstencentrum voor senioren, petanquebanen en kunstgrasvelden om te voetballen.  

Het plan loopt over bijna tien jaar. Tegen 2030 zou alles afgerond moeten zijn.

Het gemeentebestuur heeft de definitieve plannen gisterenavond bekendgemaakt.

Meest gelezen