Rode Duivel Jan Vertonghen steunt Gents bedrijf dat hersenproblemen onderzoekt

Het Gentse bedrijf Epilog heeft 1 miljoen euro bij elkaar gehaald waardoor het in de toekomst nog meer hersenaandoeningen kan analyseren. Een deel van dat geld komt van Rode Duivel Jan Vertonghen die mee investeert in het project. "Het project wekte al snel veel interesse op bij hem", zegt CEO en ex-klasgenoot, Gregor Strobbe.

In Gent kan het bedrijf Epilog met de hulp van Rode Duivel  en Temsenaar Jan Vertongen fors uitbreiden. Het bedrijf maakt programma's om hersengolven te analyseren. Tot nu toe focuste het vooral op patiënten met epilepsie, maar het bedrijf gaat dat nu uitbreiden naar mensen met dementie, slaapproblemen, alzheimer, depressie of migraine.

Jan zijn vader is overleden aan een hersentumor, dus onze technologie ligt hem nauw aan het hart 

Gregor Strobbe, CEO van Epilog en ex-klasgenoot van Jan Vertonghen

Epilog wist in totaal ongeveer 1 miljoen euro bij elkaar  te halen. Een deel ervan komt van Vertongen, die volgens de CEO mee in het project investeert om persoonlijke redenen. "Mijn eerste 3 jaar in de middelbare school zat ik samen met Jan in de klas. En net in die periode is zijn vader overleden aan epilepsie door een hersentumor. Het ziektebeeld en de technologie die de diagnose kan verbeteren, liggen hem nauw aan het hart."

Samenwerking met ziekenhuizen wereldwijd

"Bij de start van de coronacrisis zijn we opnieuw nauw in contact gekomen en heb ik hem verteld wat ik aan het doen was met mijn bedrijf", vertelt Strobbe. "Dat heeft veel interesse bij hem opgewekt en zo zijn de gesprekken in een stroomversnelling gekomen."

Het bedrijf werkt samen met ziekenhuizen en dokters wereldwijd. Door de uitbreiding kan het 7 extra medewerkers aanwerven.

kasto80

Meest gelezen