Sint-Pieters-Leeuw gaat nog meer trajectcontroles doen

In Sint-Pieters-Leeuw komen er acht trajectcontroles bij. Nu wordt al op drie locaties de snelheid van het verkeer gemeten met ANPR-camera’s, maar die controles worden uitgebreid. Ze komen op plaatsen waar veel ongevallen gebeuren en waar vaak te snel gereden wordt.

Sinds een paar jaar zijn er op drie locaties in Sint-Pieters-Leeuw trajectcontroles en die hebben resultaat. Ze doen het aantal snelheidsovertredingen duidelijk dalen. Daarom gaat de gemeente nog acht extra trajectcontroles invoeren met ANPR-camera's. Die komen op trajecten waar veel ongevallen gebeuren zoals in de Georges Wittouckstraat in Zuun. Daar gebeurden 32 kleine en grote ongevallen in drie jaar tijd. 

Criminaliteit

De politie van Sint-Pieters-Leeuw is blij dat de gemeente extra ANPR-camera's gaat plaatsen voor trajectcontroles, want de politie kan die camera's ook gebruiken voor andere doeleinden. "ANPR-camera's gebruiken we niet alleen voor de verkeersveiligheid en om de snelheid te meten", zegt Anneleen Adang van de politie van Sint-Pieters-Leeuw. "Het is ook een instrument om de criminaliteit te bestrijden. De beelden kunnen nuttig zijn voor onderzoek en opsporing, bijvoorbeeld als we onderzoek doen naar gestolen nummerplaten of gestolen voertuigen. En we kunnen op die beelden ook zien waar een verdacht voertuig zich bevond op welk tijdstip."

Meest gelezen