foto: Radio 2

STEM-Academie in Beringen en Lummen brengt Bionics4Education

Het Spectrumcollege Beringen-Lummen is nu officieel ook een STEM-Academie. Er komen verschillende activiteiten rond wetenschap, waaronder ook Bionics4Education, een primeur voor Vlaanderen. 

Het Spectrumcollege heeft een erkenning gekregen van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Bedoeling is om zo STEM - wetenschap, technologie, ontwerp en toegepaste wiskunde - te promoten. "We willen ons richten op alle kinderen van 12 tot 14 jaar uit Beringen en Lummen", zegt directeur Erik Vranken. Er komen activiteiten op verschillende plaatsen. Zo komt het sport- en legokamp terug op de campus in Beringen in samenwerking met de stad Beringen.

Bionische vis

En er komen ook activiteiten op verschillende locaties in de deelgemeenten. Waaronder Bionics4Education, een primeur voor Vlaanderen. "Daar gaan we de wonderlijke wereld van de biologie combineren met techniek", zegt Vranken. "Er wordt bijvoorbeeld eerst gekeken hoe een vis juist zwemt om dan uiteindelijk een vis te bouwen die je met een GSM kan besturen en zo laat zwemmen in het water."

Meest gelezen