HANS PUT

Tankwagen met gevaarlijke stoffen gekanteld op oprit E313 in Beringen: "Tank is niet gescheurd"

Op de oprit van de E313 in Paal (Beringen) is vanmiddag een tankwagen gekanteld met gevaarlijke stoffen. De tank bevat vloeibare plastic, maar is niet gescheurd. Op dit moment zijn hijskranen ter plaatse om de tankwagen recht te trekken.

De oprit van Paal (Beringen) in de richting van Hasselt is afgesloten door een ongeluk met een tankwagen. De tankwagen reed tegen de geluidsmuur en kantelde. De tank bevat vloeibare plastic, maar is niet gescheurd. Wel is er een lek aan de motor. Daarom is de brandweer ter plaatse met absorberende doeken en korrels en moeten hijskranen de tankwagen opnieuw recht trekken. 

Gelukkig had ik mijn riem aan, anders lag ik 20 meter voor mijn vrachtwagen

Chauffeur vrachtwagen

"Opeens kantelde de vrachtwagen", zegt de chauffeur. "Gelukkig had ik mijn riem aan, anders lag ik 20 meter voor mijn vrachtwagen. Ik reed zeker niet te snel. Of er een techisch mankement was, moeten ze nu nog onderzoeken. Maar er is niemand gewond, dat is het belangrijkste."

De hinder zal nog een hele tijd duren. Vermijd de omgeving dus best.

HANS PUT

Meest gelezen