Topmagistraat Johan Sabbe tekent cassatieberoep aan tegen veroordeling

Oost-Vlaams procureur Johan Sabbe legt zich niet neer bij zijn veroordeling wegens seksueel ongewenst gedrag en aanranding en tekent cassatieberoep aan. Het Hof van Cassatie zal moeten oordelen of er een nieuw proces zal komen voor een ander hof van beroep.

Sabbe werd twee weken geleden veroordeeld door het hof van beroep in Gent voor seksueel ongewenst gedrag en aanranding van zijn vroegere vrouwelijke chauffeur. De magistraat kreeg 4 maanden cel met uitstel, maar werd niet uit zijn functie als magistraat gezet. Sabbe zelf had de vrijspraak gevraagd.

De procureur werd op zijn proces verdedigd door advocaat Filip Van Hende, maar heeft nu voor de cassatieprocedure een nieuwe raadsman in de arm genomen, met name Joris Van Cauter. 

Meest gelezen