Wevelgem pakt uit met 2 skeelerroutes van 5 en van 13 kilometer

In Wevelgem zijn 2 skeelerroutes voorgesteld. Skeelers zijn rolschaatsen waarvan de wieltjes op één lijn achter elkaar staan. Er worden vaak langere tochten mee gedaan. 

Door de coronacrisis zijn meer mensen buiten gaan sporten. En dat houdt voorlopig aan, ook al zijn de sportcentra weer open. Het inspireerde de gemeente Wevelgem om 2 skeelerroutes te ontwerpen, één van 5 kilometer en één van 13 kilometer. 

Schepen van Sport Geert Breughe: "Ik was al een paar keer mensen op skeelers tegengekomen tijdens fietstochtjes en zo is het idee ontstaan: zou het niet leuk zijn om voor die mensen een parcours uit te tekenen dat leuk is maar ook veilig? Want je kan natuurlijk niet zo maar overal skeeleren. Er moet voldoende ruimte zijn en het wegdek moet effen zijn. Op kasseistenen skeeleren, dat lukt niet."

Ook elders al skeelerroutes

Ook elders in de provincie zijn er al skeelerroutes. Eén van de langste is de Kanaalroute in Beernem. Die is 48 kilometer lang.

Meest gelezen