Cambio

Cambio autodelen in Antwerpen viert 15e verjaardag: "Onze meeste gebruikers hebben geen eigen wagen"

Cambio is 15 jaar geleden gestart met autodelen in Antwerpen. Naar aanleiding van die verjaardag is daar vanmiddag de 250e wagen in gebruik genomen. Cambio is actief in 50 steden en gemeenten in Vlaanderen maar is het meest populair in Antwerpen, met meer dan 6.000 gebruikers. Dat zijn mensen die geen eigen auto willen kopen, wegens te duur of te weinig verplaatsingen. Autodelen is milieu- en budgetvriendlijk.
 

De start in Antwerpen was heel bescheiden, met zeven wagens en een paar tientallen gebruikers. Dat zijn  er intussen meer dan 6.000. "Nu rijden er in de stad 250 wagens rond dus het aantal is fenomenaal gestegen", zegt directeur Geert Gisquière. "We vullen de andere vervoersmogelijkheden perfect aan. Voor korte afstanden gaan mensen een deelfiets of step gebruiken. Onze deelwagens worden vooral gebruikt voor langere trips buiten de stad. Het gaat vooral om mensen die hun eigen auto hebben verkocht omdat ze er te weinig meer reden."

Cambio Vlaanderen telt intussen meer dan 900 deelwagens, verspreid over ongeveer 400 ophaalpunten in 50 Vlaamse steden en gemeentes, waaronder alle Vlaamse centrumsteden. In totaal maken meer dan 26.500 personen gebruiken van dit autodeelsysteem, zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Je moet je online registreren en via een app reserveer je een rit. Dan haal je de auto op en brengt hem nadien terug. Betalen doe je per kilometer en het aantal gereden uren.
 

Meest gelezen