Hot Marijke

Sekswerker Hot Marijke uit Knokke-Heist geeft cursus naakt schilderen op 10e editie Kamping Kitsch Club

Op 21 augustus vindt de 10e editie van Kamping Kitsch Club plaats in Kortrijk. Ondertussen werd de line-up bekend gemaakt en één van de opvallende acts dit jaar is een initiatie naakt schilderen met sekswerker Hot Marijke uit Knokke-Heist.

Het marginaalste feest van het land, Kamping Kitsch Club, zal dan wel de helft minder bezoekers toelaten, toch belooft het een spetterende editie te worden. Er werden al enkele namen bekend gemaakt, zoals Get Ready, Mark with a K, Jebroer, Rapper Sjors en Freddy De Vadder. Maar ook dit jaar zullen enkele artiesten, zoals Bart Kaëll en De Romeo's, de Vlaamse Schlagers vertegenwoordigen in de schlagertent.

Eén van de opvallendste acts dit jaar is toch wel de cursus naakt schilderen. Die zal gegeven worden door sekswerker Hot Marijke uit Knokke-Heist. Zelf heeft ze nog niet zo veel ervaring in het naakt schilderen, vertelde ze aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Ik ben daarmee begonnen tijdens de coronacrisis. Ik schilder dan naaktportretten van mannen en vrouwen op basis van foto's die ik van het internet haal."

Ik kan al verklappen dat het mooiste kunstwerk beloond zal worden met een verrassing
Hot Marijke

"Moeilijkste om te schilderen is het gezicht"

Het schilderen op zich was voor Hot Marijke helemaal niet zo moeilijk. "Vroeger op school was ik altijd goed in tekenkunsten en dat heb ik ook zo gehouden. Het lichaam schilderen gaat zeer vlot, maar het gezicht is het moeilijkste. Dat is moeilijk om mooi op beeld te brengen, omdat daar heel veel expressie in zit."

"Op Kamping Kitsch Club ga ik tijdens de workshop naakt schilderen eerst een woordje uitleg geven over hoe je iemand moet portretteren. Daarna ga ik zelf model staan en kunnen de bezoekers mij schilderen. Ik ga die werken ook achteraf beoordelen en het mooiste kunstwerk zal een verrassing krijgen. Dat zal natuurlijk allemaal gebeuren in een afgesloten ruimte", lacht Hot Marijke. 

Naast het aftellen naar de cursus naakt schilderen op Kamping Kitsch Club telt Hot Marijke ook af naar het herstarten van haar werk. "Ik heb als sekswerker altijd gezegd dat ik weer zou beginnen wanneer ik mijn 2 dosissen van het coronavaccin gekregen heb. De tweede prik komt er binnenkort aan, dus dan kan ik op 1 augustus weer op een veilige manier aan de slag gaan."

Meest gelezen