Radio 2

Er komt dan toch geen Jumbo-supermarkt in Diksmuide

Er komt dan toch geen supermarkt van de Nederlandse winkelketen Jumbo in Diksmuide. Volgens het stadsbestuur was de aanvraag wettelijk niet in orde. Unizo, die protesteerde tegen de komst van de supermarkt, is opgelucht met de beslissing. 

De Nederlandse supermarktketen krijgt van de stad Diksmuide geen omgevingsvergunning voor een nieuwe vestiging langs de Woumenweg. Volgens het stadsbestuur was de aanvraag wettelijk niet in orde. Zo zouden er enkele afwijkingen in staan op het vlak van de verharding van de site langs de Woumenweg.

Tegen de komst van de winkel was er ook veel protest, onder meer van Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers. Zij hadden bezwaar ingediend, omdat ze vinden dat er vooral een oplossing moet komen voor de leegstand van de handelspanden in het centrum van Diksmuide. 

De bouwheer van Jumbo-supermarkt kan nu nog in hoger beroep gaan tegen de weigering of een nieuwe en aangepaste aanvraag indienen voor een omgevingsvergunning.

Meest gelezen