Deze zomer ontdek je elk weekend een nieuwe fietsroute in Brussel

In Brussel kan je deze zomer elk weekend een nieuwe fietsroute ontdekken. Brussel Mobiliteit stippelde tien fietstochten uit waarmee je ook de rand rond Brussel beter kan leren kennen.

"Tijdens de lockdown hebben we gemerkt dat veel Brusselaars de fiets herontdekt hebben", vertelt Sofie Walschap van Brussel Mobiliteit. "En daarom willen we deze zomer nog meer inzetten op fietsen. Elk weekend gaan we een andere fietsroute promoten. We hebben rond Brussel de vorm van een bloem getekend waarvan de hoofdstad het hart is. En elk weekend kan je een andere lus volgen, bijvoorbeeld richting Leuven, Aalst of La Hulpe."

50 kilometer fietsen

"Er zijn tien routes in totaal en op elke route ontdek je iets anders", zegt Walschap. "Het Pajottenland bijvoorbeeld is meer groen, terwijl je richting La Hulpe meer cultuur ontdekt. Maar je zal merken dat de rand rond Brussel een fijne plek is. En ook het familiale aspect is belangrijk. De routes zijn ongeveer 50 kilometer lang, je kan dat in het weekend perfect doen met het gezin. Maar wie minder lang wil fietsen, kan het parcours zelf inkorten. Er is ook niet echt een begin- en eindpunt van de routes."

Je kan de fietstochten downloaden op deze website

Meest gelezen