Radio 2

Ezels en paard gered van overstroming in Herne

De zware regenval in Herne heeft niet alleen gezorgd voor ondergelopen huizen en straten, maar ook weiden stonden onder water. Op één was het zo erg dat vier ezels en een paard geëvacueerd moesten worden. De dieren zijn in alle veiligheid naar een stal gebracht. 

In Herne is een grote reddingsoperatie opgezet voor vier ezels en een paard. De dieren stonden op een wei die helemaal was ondergelopen. De brandweerzone Vlaams-Brabant West, werklieden van de gemeente en de politie kwamen ter plaatse om te helpen bij de evacuatie. Ze gingen samen aan de slag om hen te evacueren. Dat is allemaal vlot verlopen en de ezels en het paard staan nu rustig te grazen op een hoger gelegen wei.  

Tot grote opluchting van eigenaar Steven De Vry : “Gelukkig stond de weide nog niet helemaal onder water. 's Nachts had ik al telefoon gekregen van de gemeente. Het overstromingsgebied in Sint-Pieters-Kapelle begon over te lopen en uit het verleden weten we dat dit ook bij mij problemen kan geven. Mijn weide ligt ook naast de rivier de Mark. Zo'n overstroming is hier wel al eens voorgevallen, maar nu was het toch al een hele tijd geleden. 

Stal van kennissen

Enkele takken en struiken naast de weide werden verwijderd en er werd een gat in de omheining gemaakt om de dieren via de weg naar een aanpalende weide te loodsen. “Hier konden ze worden opgevangen in een trailer om ze over te brengen naar de stal van kennissen”, besluit De Vry. “Hopelijk kunnen ze nu snel terug naar hun weide.” 

Radio 2

Meest gelezen