Basisschool Sint-Jozef in Aalst moet deuren op laatste dag van schooljaar sluiten door corona-uitbraak

Uitgerekend op de laatste schooldag is de poort van de lagere school van het Sint-Jozefcollege in de Pontstraat dicht gebleven. Sinds maandag waren de leerlingen van 3 klassen al thuis, omdat in het weekend enkele leerlingen besmet bleken met het coronavirus. Voor de zekerheid bleef de school vandaag helemaal dicht, en wordt vanmiddag iedereen getest. 

In het weekend had directeur Daphne Collijs de melding gekregen dat een aantal leerlingen en leerkrachten besmet zijn met het coronavirus. Daarop kwam de beslissing om 3 van de 20 klassen van de Sint-Jozefbasisschool in de Pontstraat in Aalst te sluiten. Het gaat om leerlingen en leerkrachten die nauw contact hadden met wie besmet bleek. 

Maar uit voorzorg is vandaag de hele school dicht gebleven, omdat nog niet duidelijk is of andere leerlingen en medewerkers wel of niet besmet zijn met het coronavirus. 

Vanmiddag komt het mobiele testteam van het UZ naar onze school
Daphne Collijs, directeur van de basisschool van het Sint-Jozefcollege

"Het is jammer dat ons schooljaar zo moet eindigen", zegt directeur Daphne Collijs. "We hebben het hele schooljaar het coronavirus redelijk goed buiten onze muren kunnen houden, en nu – aan de eindmeet – loopt het dan toch mis. Het schooljaar is dus in mineur geëindigd, in plaats van met een feestje. Voor vanmiddag heeft iedereen een uur gekregen om naar de school te komen voor een test door het mobiele testteam van het Gentse UZ. De testresultaten zullen we pas morgen kennen. Intussen hebben we als school toch de ouders al geïnformeerd dat ze hun kinderen de eerste 2 weken best niet op kamp of naar een speelplein sturen. Maar meer informatie en adviezen zullen wellicht morgen van het stadsbestuur van Aalst komen."

kasto80

Meest gelezen