Songfestivalwinnaar Måneskin is populairder dan The Beatles op Spotify

De voorbije 28 dagen had de Italiaanse rockband Måneskin 28 miljoen luisteraars op muziekstreamingdienst Spotify. Dat zijn er 4 miljoen meer dan The Beatles in dezelfde periode, de legendarische Britse groep uit de jaren 60.

Måneskin is met een heel steile klim bezig. De Italiaanse rockband had in mei nog iets meer dan 10 miljoen luisteraars op Spotify, de meest gebruikte muziekstreamingdienst ter wereld. In juni is dat aantal bijna verdrievoudigd tot 28 miljoen luisteraars. Dat succes is ongetwijfeld mede te verklaren door hun deelname en overwinning op het Eurovisie Songfestival eind vorige maand.

The Beatles, de legendarische rockband uit de Engelse stad Liverpool, haalt deze maand 24 miljoen luisteraars. Dat levert ze plaats 116 in de lijst van meest beluisterde artiesten ter wereld op Spotify, de Italiaanse rockgroep doet het dus nog wat beter met plaats 78. Op nummer één staat deze maand de Canadese popzanger Justin Bieber, met maar liefst 71 miljoen luisteraars.

Herbekijk hier het optreden waarmee Måneskin het Songfestival won, en lees daaronder verder:

Videospeler inladen...

Måneskin werd onlangs in Nederland nog vergeleken met The Beatles, nadat een ware fangekte was ontstaan toen de Italiaanse rockers langskwamen bij radiostation 3FM in Rotterdam.

“Het is al even geleden dat een Songfestivalwinnaar het nog zo goed deed, maar in het geval van Måneskin mag dat niet al te veel verbazen”

Sam Jaspers, voormalig Ultratop-directeur

Nog een bewijs van hoe razend populair de Italiaanse rockers momenteel zijn: de tickets voor hun optreden op de Lokerse Feesten in augustus – hun eerste Belgische concert na hun Songfestivaloverwinning – waren in minder dan een minuut tijd allemaal de deur uit.

The Beatles in 1963.
1963 AP

In de Britse hoofdstad Londen weten The Beatles Måneskin tot nu toe nog op een afstandje te houden: daar heeft de Britse groep 476.000 luisteraars op Spotify deze maand, versus 439.000 voor de groep uit Rome.

Måneskin staat momenteel met drie nummers in de top 20 van de Ultratop: het Italiaans gezongen Songfestivallied "Zitti e Buoni", en de Engelstalige nummers "I Wanna Be Your Slave" en "Beggin".  Dat deden hen niet velen voor: enkel Madonna, Bruce Springsteen, Michael Jackson, One Direction, Stan Van Samang en... The Beatles in 1964 - 1965.

“Het is al even geleden dat een Songfestivalwinnaar het nog zo goed deed, maar in het geval van Måneskin mag dat niet al te veel verbazen”, zei voormalig Ultratop-directeur Sam Jaspers daarover tegen HLN. “Zij waren al een erg populaire band in Italië, wonnen het festival van San Remo en hebben een sterke, interessante en originele sound. Måneskin is bovendien net dat tikkeltje meer alternatief dan een doorsnee popgroep, en dat spreekt aan.”

Meest gelezen