Wateroverlast in Sint-Genesius-Rode: "Thuis"-acteur Mathias Vergels strijdt mee tegen het water

"Thuis"-acteur Mathias Vergels is niet langs de kant blijven toekijken terwijl Sint-Genesius-Rode voor de zoveelste keer werd getroffen door wateroverlast. Hij hielp de gemeentediensten met het openen van rioolputten en ging daarna op tafel kloppen op de gemeenteraad.

"Het is intussen al routine geworden", vertelt acteur en zanger Mathias Vergels in Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Het is de zoveelste keer dat Sint-Genesius-Rode onder water staat. Elke keer moeten we uren wachten op hulp. Ik bel dan altijd mijn broer en dan trekken we de rioolputten open."

Ik heb mensen die vastzaten bij de dokter door het water op mijn rug naar hun auto gedragen.

Mathias Vergels

Volgens Vergels is de wateroverlast dit keer erger dan andere keren. "Ik woon al 30 jaar hier in hetzelfde huis en ik heb het nog nooit zo erg gezien. Ik heb gisteren mensen die vastzaten bij de dokter door het water op mijn rug naar hun auto gedragen." 

Acteur Mathias Vergels in het water

De acteur vindt dat er te weinig gebeurt om wateroverlast te voorkomen. "Dit is nu al de tweede keer in twee weken tijd. Ze hebben wel geïnvesteerd in rioleringswerken in onze straat, maar dat mag niet baten. Het zat me hoog gisteren, dus ik ben samen met mijn vader en broer in onze natte kleren de gemeenteraad binnengestapt. Iedereen in onze straat is woedend. Ik wilde de politici gaan wakker schudden. Dit is een ramp voor veel mensen."

Zelf komt Vergels er nog goed van af. "Ik woon in het enige huis in de straat zonder kelder. De benedenverdieping zijn we net aan het renoveren en het stuk dat onder water is gelopen, hadden we nog niet onder handen genomen."

© VRT Liesbeth Verhulst

Meest gelezen