Sport Vlaanderen

Mechelen bereidt zich voor op een warme zomer: "Hopelijk kunnen we ook zwemmen in het Keerdok"

Mechelaars die deze zomer bij warm weer verkoeling willen zoeken in het water, kunnen met korting gaan zwemmen in De Nekker en bij Sport Vlaanderen in Hofstade. Mechelse sportclubs kunnen daar ook extra trainen. Dat is ook zo bij Sport Vlaanderen in Willebroek. Intussen wordt ook het Keerdok klaargemaakt om er te kunnen zwemmen, zodra de vergunning er is.
 

Het is nog niet meteen puffend warm voor een duik in het water, maar in Mechelen willen ze inwoners wel de kans geven om dat te doen, wanneer het weer dan wel wat beter wordt. Mechelaars krijgen 1,5 euro korting als ze gaan zwemmen in het domein van de strandzone van Sport Vlaanderen in Hofstade of in De Nekker.  

Keerdok wordt klaargemaakt als extra zwemlocatie

Met wat geluk kunnen ze deze zomer ook een duik nemen in het Keerdok vlak bij het Rode Kruisplein. "De metingen van de waterkwaliteit zijn alvast goed, het is nu nog wachten op een vergunning", zegt schepen Abdrahman Labsir (Open VLD). "Je zal je eerst moeten registreren, we zorgen voor sanitair met douches en redders. Je kan je er ook omkleden. We zijn ook bezig met pontons aan te leggen."

Bij enkele Mechelse watersportclubs kan je ook een korting krijgen voor een initiatie waterski of kan je meevaren op een motorboot of een zeilboot.

 

Meest gelezen