Plopsaland De Panne

Nieuwe "extreme spinning" rollercoaster in Plopsaland De Panne: "The Ride to Happiness by Tomorrowland"

Vanaf donderdag 1 juli kunnen fans van Tomorrowland terecht in Plopsaland De Panne voor een testrit op de nieuwe attractie "The Ride to Happiness by Tomorrowland".  De werknemers van Plopsaland konden gisteren de eerste extreme spinning rollercoaster van Europa al eens testen. De testperiode loopt tot 21 juli en elke bezoeker krijgt een "Certificate of Happiness", als bewijs dat je een ritje op de rollercoaster gemaakt hebt.

"The Ride to Happiness by Tomorrowland" is de eerste rollercoaster in Europa, waarvan de karretjes zelf rond hun as draaien. Er is wereldwijd nog één andere exemplaar, die in de Verenigde Staten staat. Over een lengte van bijna 1 kilometer ga je maar liefs 5 keer overkop en halen de karretjes een snelheid van 90 kilometer per uur. De attractie was een investering van 17,5 miljoen euro. 

Plopsa Group werkte samen met het creatieve team van Tomorrowland om de attractie de unieke sfeer van Tomorrowland mee te geven. Voor de attractie werd in Plopsaland De Panne een aparte zone gecreëerd en helemaal ingericht volgens de Tomorrowlandsfeer met decoratie en eetkraampjes. Op de attractie en in de wachtrij is er ook een soundtrack te horen, die speciaal voor de rollercoaster gecomponeerd werd.

Certificaat van testritje

Vanaf donderdag 1 juli tot en met 21 juli kunnen bezoekers de nieuwe rollercoaster al eens uittesten. Het testritje zit inbegrepen in het ticket van Plopsaland De Panne. Elke bezoeker die voor 21 juli een ritje maakt, ontvangt een "Certificate of Happiness" als bewijs dat ze één van de eerste passagiers waren. Vanaf 22 juli opent de attractie dan officieel de deuren.

Meest gelezen