Obus gevonden in Mechelse tuin

Een bewoner van een woning aan de Huidevettersstraat in het centrum van Mechelen heeft een obus gevonden toen hij in zijn tuin aan het graven was. De man verwittigde de hulpdiensten. De straat werd afgesloten en de ontmijningsdienst DOVO werd opgetrommeld. Die nam het springtuig mee en bracht het veilig tot ontploffen in een afgelegen natuurgebied in Bonheiden. Dat zorgde wel voor een luide knal.
 

Het bleek om een obus uit de Eerste Wereldoorlog te gaan. Die werd afgeschoten door een kanon maar kwam nooit tot ontploffing. Uit voorzorg werd de straat afgesloten maar een evacuatie van de buurtbewoners bleek niet nodig. In samenspraak met de brandweer heeft DOVO het springtuig meegenomen naar een natuurgebied langs de Befferdreef in Bonheiden. Er woont niemand in de onmiddellijke omgeving en er zijn ook weinig dieren. De ontploffing ging gepaard met een luide knal.

Meest gelezen