Brussels festival "Boterhammen in het Park" verhuist naar oud station

In het oude goederenstation Gare Maritime in Brussel organiseert de Ancienne Belgique deze zomer twee festivals: "Boterhammen in de Stad" en "Feeërieën". De organisatie is blij dat ze de draad weer kan oppikken van de zomerfestivals en dat dat kan op een unieke locatie. 

Omwille van corona kon de AB in Brussel vorige zomer geen festivals organiseren. En dus zijn ze enorm blij dat het opnieuw kan. Van 23 tot 27 augustus is er het muziekfestival "Feeërieën" en op de middag kan je genieten van optredens tijdens "Boterhammen in de Stad". 

Warandepark

"Boterhammen in de Stad" heette bij de vorige edities "Boterhammen in het Park" omdat het plaatsvond in het Brusselse Warandepark. Maar er wordt deze zomer gewerkt in het Warandepark en daarom verhuist het festival naar het oude goederenstation Gare Maritime op de gerenoveerde site Tour & Taxis. Daarom heet het festival dit jaar ook "Boterhammen in de Stad". 

Met dit festival hopen we inwoners, jongeren en pendelaars met elkaar te verbinden

Tom Bonte, directeur AB

Directeur van de AB, Tom Bonte is enthousiast over de nieuwe locatie: "Deze plek heeft veel troeven. Het is een uniek stukje Brussel: in volle ontwikkeling, makkelijk bereikbaar en bovendien nog weinig bekend. AB wil graag bijdragen aan de ontplooiing van een toekomstige hotspot van onze stad. Door met dit laagdrempelige festival hier neer te strijken hopen we inwoners van de omliggende wijken, Brusselse jongeren en de vele pendelaars met mekaar te verbinden."

De volledige affiche van "Boterhammen in de Stad" en "Feeërieën" maakt de AB begin augustus bekend. 

Meest gelezen