Jonas Hamers / ImageGlobe

Oude vuilniszakken blijven maand langer geldig in gemeenten waar Intradura vuilnis ophaalt

In de gemeenten waar de intercommunale Intradura het afval ophaalt, mag je nu toch de oude zakken voor restafval en groenten, fruit en tuinafval langer gebruiken. Normaal vervallen die vandaag, maar die periode is met een maand verlengd. 

Vanaf 1 juli worden er nieuwe vuilniszakken in gebruik genomen in de gemeenten waar de afvalintercommunale Intradura het vuilnis ophaalt. Dat gaat bijvoorbeeld over de gemeenten Dilbeek, Gooik, Opwijk en Asse. De oude zakken vervallen dus vandaag, maar omdat nog heel wat mensen oude zakken hebben liggen, wordt de periode verlengd tot 1 augustus. 

"We hadden een overgangsperiode voorzien van zes maanden, tot en met 30 juni", vertelt Hilde Fauconnier van Intradura. "Maar er zijn mensen die de voorbije dagen nog een oude vuilniszak zijn beginnen te vullen en in juli gaan buitenzetten. We willen die mensen tegemoetkomen en dus gaan we een maand langer de oude zakken ophalen."

Let op: de overgangsperiode geldt niet voor de vuilniszakken in Grimbergen en Bever. Daar kan je vanaf nu enkel nog de nieuwe afvalzakken gebruiken.

Sluikstort

Na 1 augustus worden de oude vuilniszakken niet meer opgehaald, benadrukt Fauconnier. "Als je die toch buitenzet, riskeer je dat je zak als sluikstort wordt aanzien en dat je een boete krijgt."

In sommige gemeenten kan je je ongebruikte oude zakken nog omruilen, maar dat kan niet in elke gemeente. "Er is geen algemene regel over het omruilen van oude zakken. Je kan daarvoor best kijken op de website van je gemeente", aldus Fauconnier. 

Meest gelezen