Bloed geven in de Roma of C-Mine: Rode Kruis Vlaanderen komt naar je toe

Rode Kruis Vlaanderen opent tot eind september 35 extra locaties waar je bloed kan geven. Daarbij zitten erfgoedlocaties zoals de Roma in Antwerpen en C-Mine in Genk. De lage opkomst van de afgelopen maanden zorgt ervoor dat er een tekort is aan bloed. Ook aan de kust komen extra locaties.

"Op dit moment staat de bloedvoorraad te laag, daarom zetten we alle zeilen bij om extra donoren aan te trekken", zegt Jan Poté, de woordvoerder van Rode Kruis Vlaanderen.

Bloed geven minder prioritair

Dat tekort is er gekomen omdat de afgelopen maanden te weinig mensen bloed zijn gaan geven. Bovendien worden nu uitgestelde operaties uitgevoerd, waardoor de vraag stijgt. Maar volgens Poté heeft het ook te maken met de versoepelingen. "De mensen zijn op dit moment hun reis aan het boeken, en daarnaast hebben we het EK. Bloed geven heeft nu minder voorrang."

Daarom opent Rode Kruis Vlaanderen 35 extra locaties. In een samenwerking met Herita werden acht erfgoedlocaties toegevoegd zoals de Roma en het Havenhuis in Antwerpen, C-Mine in Genk, de Verbeke Foundation in Stekene, de Kunsthal Gent, Alden Biesen in Bilzen, Eperon d’Or in Izegem en de Grote Post in Oostende.

Er komen niet alleen in het binnenland extra locaties. Rode Kruis Vlaanderen gaat ook aan de kust extra plaatsen toevoegen waar je bloed kan geven.

Meest gelezen