Sint-Niklaas stelt plannen nieuwe Grote Markt voor: veel groen, water en terrassen

In Sint-Niklaas zijn de ontwerpplannen voor de nieuwe Grote Markt voorgesteld. Het wordt een plein met een centrale open ruimte en veel groen errond, water en terrassen. Er zullen evenementen blijven plaatsvinden, maar het moet ook een ontmoetingsruimte worden. 

Het definitieve ontwerp van de nieuwe Grote Markt is pas in de loop van de herfst klaar, maar de stad wilde nu al een tip van de sluier oplichten. Het idee is een plein met een centrale open ruimte, omgeven door groen, water en terrassen. 

De voorbereidende nutswerken zijn gepland voor de herfst van volgend jaar. Over ten laatste drie jaar moet de heraangelegde Grote Markt er zijn. Het prijskaartje zou oplopen tot 11,6 miljoen euro. 

Wie benieuwd is naar meer: Aan de rand van het marktplein is een 'infocontainer' ingericht, waar iedereen aan de hand van animatiebeelden, teksten en video's de plannen kan bekijken. 

kasto80

Meest gelezen